Falaffel er Mellemøstens frikadelle, skønt den ikke er lavet af kød, men af purerede kikærter, herligt krydret med eksotiske krydderier.
250 g kikærter, sat i blød aftenen før
2 mellemstore løg,
2 fed hvidløg
2 spsk friskhakkede korianderblade eller storbladet persille
½ tsk stødt kommen
1 tsk spidskommen,
½ tsk stødt koriander
½ tsk chili
2 spsk tahin (sesampasta) eller 2 spsk olivenolie
2 spsk hvedemel
salt og friskkværnet peber
olivenolie til stegning
1. Hæld vandet fra kikærterne. Kom dem i en blender eller food processor. Tilsæt resten af ingredienserne, undtagen de tørre krydderier, og blend det til en jævn masse. Tilsæt lidt vand, hvis den er alt for uhåndterlig. Smag til med krydderier - det skal smage af noget.
2. Form valnøddestore kugler af farsen. Brug en teske, dyppet i olie, eller kom lidt hvedemel på hænderne og rul dem, så går det let.
3. Steg dem på panden i olie til de er gyldenbrune. Lad dem dryppe af på sugende papir. Heraf bliver ca. 25 falaffel.