- med vaniljeiscreme og sprød filloflage.
6 personer
240 g sukker
160 g smør
2 æg
90 g hvedemel
1 spsk kakaopulver
1 spsk vaniljesukker
60 g smeltet chokolade
250 g brombær
Lidt sukker til råsyltet brombær
6 trekanter af fillodej
1 l vaniljeis
Mynte til pynt
Brownies
Sukker, smør og æg piskes sammen. Gerne hvidt.
Hvedemel, kakaopulver og vaniljesukker blandes og vendes forsigtigt i æggemassen. Derefter kommes den smeltede chokolade i massen (kan evt. tilsættes knuste valnødder).
Bages i ovn ved 150º i ca. 45 min.
Råsyltet brombærtårn
Brombær og sukker - skiftevis - fyldes i små rørforme og presses let sammen. Stilles på køl.
Sprød filloflage
fillodej skæres ud i trekanter, bages i ovn ved 175º i 4-5 min., til de er sprøde.
Anretning på tallerken
Brombærtårn tages ud af formen og stilles i tallerkenens ene side.
Et stykke brownie lægges ovenpå, og der pyntes evt. med friske mynteblade. Vanilleis lægges som en kugle i den anden side - gerne oven på tre brombær. Den sprøde fillodej stilles op ad isen.