Logo

Marius grovboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

300 g knækkede hvedekerner
3 dl kogende vand
50 g gær
4 dl lunkent vand
50 g smør
50 g stødt melis
1 spsk sirup
4 tsk salt
900 g hvedemel
 
De knækkede hvedekerner overhældes med det kogende vand og henstår
natten over ( mindst 10 timer).
Det lunkne vand tilsættes de iblødsatte hvedekerner og gær smuldres i.
Smør, skåret i små skiver, og de øvrige ingredienser tilsættes.
Der æltes godt.
Dejen hæver til knap dobbelt størrelse (ved stuetemperatur ca. 1 time ).
Dejen slås ned og formes til 32 boller.
Efterhæver til de er pænt store (ved stuetemperatur ca. 2-3 timer).
Bollerne kan også efterhæves koldt (fx ved 10-15ºC) natten over.
Bages ved 200ºC i ca. 15 minutter til de er gyldne på oversiden.
 
Tips: Bollerne er gode at fryse - de optør på 15-20 minutter ved
stuetemperatur.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.690 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her