300 g knækkede hvedekerner
3 dl kogende vand
50 g gær
4 dl lunkent vand
50 g smør
50 g stødt melis
1 spsk sirup
4 tsk salt
900 g hvedemel
De knækkede hvedekerner overhældes med det kogende vand og henstår
natten over ( mindst 10 timer).
Det lunkne vand tilsættes de iblødsatte hvedekerner og gær smuldres i.
Smør, skåret i små skiver, og de øvrige ingredienser tilsættes.
Der æltes godt.
Dejen hæver til knap dobbelt størrelse (ved stuetemperatur ca. 1 time ).
Dejen slås ned og formes til 32 boller.
Efterhæver til de er pænt store (ved stuetemperatur ca. 2-3 timer).
Bollerne kan også efterhæves koldt (fx ved 10-15ºC) natten over.
Bages ved 200ºC i ca. 15 minutter til de er gyldne på oversiden.
Tips: Bollerne er gode at fryse - de optør på 15-20 minutter ved
stuetemperatur.