#
1 gås 6 kg eller mere
1 spsk havsalt og 2-3 spsk tørret oregano
3 bagekartofler
3 æbler (belle de boskoop) i grove stykker
bomuldssnor til lukning
*
Fjern flommefedtet fra gåsens indre, smelt det ved svag varme i en gryde, og gem det i køleskab.
Skyl og tør fuglen, gnid den indeni med salt og urter, og prik bryst og lår med en nål, så fedtet kan løbe af.
Kom kartofler og æbler i gåsen, luk åbningen, og bind lår og vinger ind mod kroppen.
Læg gåsen på risten over bradepanden, og sæt den i den 150-160 °C varme ovn.
Efter 1,5 time hældes afsmeltet fedt fra og 1 liter kogende vand eller andebouillon hældes i bradepanden.
Steg videre, i alt 4 timer, og dryp af og til med væde fra bradepanden.
Sauce: Si og skum væden i bradepanden, bland med i forvejen kogt fond, og jævn efter smag.
Tips: Langtidsstegning sikrer saftigt kød uden stort svind, og gåsen steges med brystet opad hele tiden, 40 minutter pr. kg