En quesadilla er en mexicansk ret som kan sammenlignes med en pizza eller en sandwich fordi du kan komme en række forskellige ingredienser oven på det grundlæggende, som her er en hvedetortilla med smeltet ost. En helt almindelig quesadilla indeholder ud over osten blot lidt hakkede tomater, løg eller chili. Men vær ikke bange for at fylde den med grillet kød eller grønsager og evt. andre gode ting. Du kan også eksperimentere med andre typer ost.
Mange typer quesadilla serveres med salsa, guacamole og/eller cremefraiche ved siden af eller ovenpå.
Forberedelse: 15-20 minutter Grilltid: 8-10 minutter
8 små hvedetortillaer
5 dl revet cheddarost
½ løg, skåret i tynde skiver
1 tomat, skåret i små tern
lidt smeltet smør til pensling
A. Læg 4 tortillaer på et skærebræt.
Læg en fjerdedel af osten på hver tortilla.
Top hver tortilla med en fjerdedel af løgskiverne og tomatstykkerne.
B. Læg en tortilla ovenpå som låg på hver af quesadillaerne.
Pensl med smør på toppen af alle 4 quesadillaer.
C. Læg dem på den varme del af grillen og grill dem til de får »grillstriber« på undersiden.
Vend dem, pensl med smør, flyt quesadillaerne til den kølige del af grillen og læg låget på.
D. Lad quesadillaerne være under låget til osten er smeltet.
Pas på at de ikke bliver brændte.
Hvis de begynder at få for meget, kan du tage dem af grillen, pakke dem ind i aluminiumsfolie og lade dem ligge et par minutter til osten er smeltet.
Tips:
Disse quesadillaer er også gode med nogle stilke frisk koriander eller finthakket jalapeno-chili (foruden løg og tomat).
Top den færdige quesadilla med salsa fresca (se dette), mexicansk crema (se dette) eller guacamole (se dette).