Logo

Salat af spæde mangoldblade med citronolie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(4 pers.)

god jomfruolivenolie
2 stilke frisk rosmarin
4 håndfulde brødcroutoner
4 fed hvidløg høvlet i tynde flager

Citronolie:
1 dl god jomfruolivenolie
1 økologisk citron, saft og revet skal
havsalt og kværnet peber

250 g mongold eller spæde rødbedeblade

Varm olivenolien på panden, og tilsæt nålene fra rosmarinstilkene og brødcroutonerne.
Når de er næsten helt sprøde, tilsættes hvidløgsflagerne.
Steg forsigtig, til hvidløgene begynder at blive bløde.
De må endelig ikke blive brune.
Ryst ingredienserne til citronolien godt sammen, fx i et glas med skruelåg, til konsistensen er cremet.
Skyl de spæde mangoldblade, og dup dem fri for væde.
Arranger bladene elegant med de røde stilke opad i en pyramide.
Fordel hvidløgsflager og brødcroutoner omkring, og dryp citronolien over lige før serveringen.
Pynt evt. med purløgsblomster eller andre spiselige blomster.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.821 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her