1 ½ kg blåmuslinger, friske
Kogelage:
2 skalotteløg, finthakket
2 kviste persille
2 dl hvidvin
3 dl fiskebouillon eller vand
Gratinering:
150 g smør
citron, saften af
3 fed hvidløg, finthakket
4 spsk persille, finthakket
2 spsk basilikum, finthakket
1 tsk Dijonsennep
Tilbehør:
flûtes
citron i både
Skrub muslingerne godt og læg dem i rindende koldt vand i en halv time, så sandet bliver skyllet ud af dem.
Kog ingredienserne til kogelagen op og kom muslingerne i.
Læg låg på og ryst gryden forsigtigt, og kog til alle muslinger har åbnet sig.
Kasser alle ikke åbne muslinger!
Tag den ene skaldel fra muslingerne og læg de andre i et ovnfast fad. Bland smørret med citron, hvidløg, persille, basilikum, sennep, salt og peber og fordel det over muslingerne.
Stil fadet i en forvarmet ovn på 220°C i ca. 10 minutter, og server straks muslingerne med flûtes og citron.