100 g persille
500 g kalkunbryst
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
bomuldsgarn
25 g smør
¼ tsk groft salt
friskkværnet peber
1 dl vand
½ literKarolines grundsauce med mælk
evt. lys saucejævner
Tilbehør:
400 g broccoli
200 g sukkerærter
320 g løse ris, fx. en blanding med vilde ris
Pluk persillen i små kviste , skyl og tør dem godt.
Læg kalkunbrystet på den "glatte" side og skær en lomme i den tykke del af kødet.
Fyld lommen med persillekviste og drys med salt og peber.
Bind bomuldsgarn om kalkunbrystet 7-8 steder, så det holdes sammen til en lille steg.
Lad smørret blive gyldent i en sauterpande.
Brun kødet på alle sider (ca. 3 min. i alt).
Drys med salt og peber.
Tilsæt vand og steg kalkunbrystet ved svag varme og under låg ca. ½ time - vend af og til.
Tag stegen op og lad den hvile tildækket i ca. 10 min.
Hæld grundsauce med mælk i sauterpanden med stegesky.
Bring saucen i kog og kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Jævn evt. saucen og smag til.
Ved serveringen:
Skær stegen i skiver - fjern bomuldsgarnet efterhånden.
Anret kødet på et fad sammen med grønsagerne.
Kom sauce og ris i hver sin varme skål.