Logo

+ Hvide saucer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

+ Hvide saucer

 

Flødesauce til kogt kød (Grundopskrift)

#

25 g smør

2 spsk hvedemel

4 dl suppe, evt. bouillon af terning

1 dl piskefløde, eller cremefraiche

salt, hvid peber

*

1. Smelt smørret i en kasserolle.

Det må ikke brune. Kom melet i på en gang og rør kraftigt.

2. Spæd med suppe, til saucen er jævn.

Lad saucen koge 2-3 min.

3. Rør fløden i og smag saucen til.

Den kan serveres som den er eller tilsættes krydderier, krydderurter eller andre smagsingredienser som vist herunder.

 

Kaperssauce

Smag en portion flødesauce til med 3 spsk små kapers (fra glas) samt 1-2 tsk eddike eller citron- saft.

Pas på at saucen ikke bliver for salt!

 

Peberrodssauce

En portion flødesauce smages til med friskreven peberrod, citronsaft og evt. lidt sukker.

Frisk peberrod smager bedre og kraftigere end færdigreven peberrod i pose; men sidstnævnte kan naturligvis anvendes.

 

Grønsagssauce

Den lyse sauce kan også smages til med en puré af kogte eller rå grønsager.

Pureen bliver bedst, hvis den laves i en blender og tilsættes lidt finthakket løg eller purløg.

Hvis saucen bliver for tyk, kan den spædes med lidt suppe, bouillon, vand eller vin.

 

+ Hvide saucer

Oksekød med grønsagssauce smager dejligt både varmt og koldt. Pynt tallerkenen med tomater.

 

Kolde saucer til kogt kød

Du behøver ikke nødvendigvis give en varm sauce til det kogte kød - uanset om det serveres friskkogt og varmt eller koldt den næste dag.

Du kan give en kold sauce ekstra karakter i form af krydderier eller fyld.

Smag dig frem til det, familien bedst kan lide - eller prøv nogle af de følgende forslag.

 

+ Hvide saucer

Grøn æggesauce

#

100 g mayonnaise

1 dl cremefraiche

1 hårdkogt æg

1 tsk Dijon sennep

1-2 tsk citronsaft

salt og hvid peber

1½ dl blandede, finthakkede krydderurter

*

1. Rør mayonnaise og cremefraiche sammen, evt. mere cremefraiche og mindre mayonnaise.

2. Hak ægget fint og vend det i saucen, der smages til med sennep, citronsaft samt salt og peber.

3. Rør kryddergrønt i og lad saucen stå i køleskabet i 15 min, før den skal serveres.

 

Madagascarsauce

#

2 spsk madagascar peber (grønne peberkorn)

2 dl cremefraiche

50 g mayonnaise

1 bdt persille

salt og peber fra kværn

*

1. Mos halvdelen af de grønne pebre med en gaffel i en dyb tallerken.

2. Rør creme fraiche og mayonnaise i, sammen med pebermos og de hele peberkorn.

3. Hak persillen fint og vend den i.

Smag til den.

Lad saucen stå i køleskabet i 15 min., inden den serveres.

 

Kold ostesauce med nødder

#

100 g frisk flødeost

1 lille (80 g) tatar ost (krydderost med hvidløg)

1 dl hytteost

mælk

10-15 valnødder

evt. citronsaft

hvid peber

*

1. Mos ostene sammen med en gaffel.

Rør hytteosten i og tilsæt mælk, til konsistensen er som en tyk sauce.

2. Hak valnødderne fint og rør dem i.

Smag saucen til med lidt citronsaft og hvid peber.

 

Frossen peberrodsfløde

#

2½ dl piskefløde

1-3 spsk friskreven peberrod

salt

eddike eller citronsaft

*

1. Pisk fløden stiv og rør peberroden i.

Smag til med salt og eddike.

Saucen skal smage kraftigt af peberrod, for lidt af smagen går tabt ved frysning.

2. Kom flødeskummet i en frysefast form og stil den i fryseren, til den er stiv (ca. 2 timer).

3. Stil formen i køleskabet ca. et kvarter før saucen skal bruges.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,2 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.903 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her