6 store rødbeder
4-5 æbler, gerne let syrlige
2 bdt persille, groft hakket
200 g hakkede hasselnødder
50 g pinjekerner
Dressing:
god olivenolie
balsamico-eddike
god kryddersennep
1 løg, hakket
groft salt og friskkværnet peber
evt. flydende honning fx. akacie honning
Tilbehør: Groft brød
Dressing: Hæld sennep'en i en salatskål.
Rør olien i sennep'en lidt efter lidt. Begynder olien og sennep'en at skille, samles den igen ved at spæde lidt eddike i.
Tilsæt balsamico-eddiken omtrent i forholdet 1 del til 5 dele olie og rør den i.
Bland til sidst fint hakket løg og persille i og smag til med salt og peber. Dressingen har let ved at blive for sur (på grund af eddikedosseringen).
Er dressingen blevet for sur, så spæd til med lidt flydende honning.
Salat:
Hak nødder meget groft (nøjes evt. med at dele dem i halve eller kvarte). Æblerne skrælles ikke, nøjes med at fjerne kernehuset.
Skær æblerne i 1/8 både og del hver båd på tværs.
Kom æble-stykker og de hakkede nødder i dressingen og vend blandingen. Skræl rødbederne og del dem i to, hvis de er større end en knyttet hånd. Kog rødbederne i omkring 30 minutter.
Efter kogning skæres de varme rødbeder i passende store stykker.
Lad det gå lidt tjept for at sikre, at salaten kan serveres godt lun. Vend rødbederne grundigt i dressingen med de øvrige ingredienser.