(4 personer) (på billedet vises også sukkerærter)
300 g semolina hvedemel (durum-hvedemel)
3 hele æg
1 spskf majs- eller olivenolie
Redskaber: lille håndpastamaskine og evt. kagerulle.
Melet hældes i en skål.
Æggene slås ud og tilsættes sammen med olien.
Ingredienserne røres sammen med en gaffel.
Når melet har opsuget æggene, æltes dejen godt igennem med hænderne i ca. 10 min. Den skal være blank, elastisk og have en passende sejhed.
Hvis den er for fast, så tilsæt lidt vand. er den for fugtig og klistrer, så tilsæt lidt mere hvedemel.
Udrulning kan enten ske ved hjælp af en kagerulle eller nemmere og mere effektivt på en pastamaskine.
Dejen rulles igennem pastamaskinens valser, så der dannes tilpas tynde plader. Dejpladerne tørrer i nogle minutter, inden de skæres i tynde strimler.
Kan opbevares i køleskab forsigtigt spredt ud på en bakke såstrimlerne ikke klumper sammen.
Dækkes med et viskestykke, så de ikke tørrer ud.