Logo

Hvederugbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

50 g gær
5 dl letmælk
2 ½ tsk salt
3 spsk sirup
1 æg
45 g smeltet smør
1 dl hvidtøl
250 g hvedemel
400 g rugmel

Smuldr gæren i en skål. Opvarm mælken til 37º - fingervarmt. Rør gæren ud med lidt af mælken og tilsæt resten. Bland salt, sirup, æg og fedtstof og hvidtøl i. Bland de to melsorter og slå først halvdelen i mælken. Ælt dejen jævn og smidig med så meget af det resterende hvedemel, som væsken kan tage. Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve til dobbelt størrelse på et lunt sted.

Arbejd dejen igennem, så den bliver smidig og slipper. Form to aflange brød og læg dem på smurt plade eller i 2 smurte forme.
Lad brødene efterhæve tildækket på et lunt sted i ca. 30 min.

Skær et par snit i brødenes overflade og bag dem i ovnen ved 200º i ca. 50 min.
Pensl brødene med lidt sirup blandet med vand mod slutningen af bagetiden. Det giver en smuk farve og en sprød skorpe.

Lad brødene afkøle på bagerist.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.227 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her