12 stk.
6 dl vand
25 g gær
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
½ dl olivenolie
6,5 dl (400 g) durum hvedemel
3,5 dl (200 g) hvedemel
Opløs gæren i vand. Kom salt, sukker og olie i.
Tilsæt begge slags mel lidt efter lidt (dejen skal være lidt klistret).
Ælt eller rør dejen godt og grundigt igennem.
Dæk dejen til med et fugtigt klæde eller husholdningsfilm.
Stil dejen til hævning natten over på dækket.
Tænd ovnen næste morgen på 225°C.
Brug en spiseske til at tage en klump dej op, brug evt. en saks til at klippe dejen over i ønsket mængde boller.
Kom dejklumperne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad bollerne hæve ca. 10 minutter.
Bag dem 15-20 minutter i forvarmet ovn.
Nyd de nybagte boller med smør, ost og marmelade.