1 kg spareribs af svinekød
Sur-sød sauce:
½ agurk
2 spsk vegetabilsk olie
1 hakket løg
¾ dl purerede eller siede dåsetomater
2 spsk fishsauce
1 spsk ris- eller hvidvinseddike
2 spsk sammenpresset, brun farin
½ hakket, udkernet, rød chili
Læg spareribsene i en stor gryde, dæk med vand og kog op.
Skru ned for blusset og lad simre i 20 minutter.
Tag gryden af blusset og lad spareribsene dryppe godt af.
Opbevar kødet på køl, til det skal tilberedes på barbecue.
Sur-sød sauce:
Skær agurken igennem på den lange led og fjern kernerne, med en teske. Skær agurken i skiver.
Varm olien op i en gryde, tilsæt løg og sauter i 3 minutter.
Kom alle de øvrige sauce-ingredienser undtagen agurkeskiverne i gryden og kog op.
Skru ned for blusset og lad saucen simre 1 minut.
Tilsæt agurketern og kog videre yderligere 1 minut.
Steg spareribsene over glødende kul på en havegrill eller under en ovngrill, til de er gyldne over det hele.
Hæld saucen over kødet og server.