Herligt til 4 sultne:
250 g asiatiske æggenudler
salt
500 g kyllingebrystfileter
1 bundt forårsløg
1 lille stykke frisk ingefær
2 fed hvidløg
1-2 tørrede chilier
5-6 spsk neutral olie (fx jordnøddeolie)
3 spsk sojasauce
1-2 spsk citronsaft
Nudlerne koges cirka 5 minutter i 2 l kogende saltet vand (på pakken står der præcis hvor længe) - ikke for bløde, fordi de jo også skal steges.
Hæld dem over i en sigte og lad dem dryppe godt af.
Skær kyllingekødet i lillefingertynde strimler.
Skyl forårsløgene, skær det yderste af det grønne af, som ikke ser sprødt ud.
Rens løgene og snit dem fint, enten i ringe eller strimler.
Ingefær og hvidløg gøres klar og hakkes fint.
Chilierne knuses eller hakkes fint.
En stor pande eller en wok pensles med 3-4 spsk olie og varmes op ved kraftig varme.
Kyllingekødet tilsættes.
Rør kraftigt rundt og lad det brune på alle sider 1-2 minutter.
Læg kødet op på siden og tilsæt i midten frisk olie, løg, ingefær, hvidløg og chiliflager og steg det hele.
Så skal nudlerne op på panden med de sidste dråber olie - og nu skal der røres hele tiden!
Efter godt 1 minut tilsættes sojasauce og citronsaft hurtigt, det syder pragtfuldt og dufter vidunderligt asiatisk.
Og husk ikke noget med gafler - frem med pindene!
Server med grøn te, jasminte og øl
kj pr. portion: 2600