Logo

Ølbrygning på komfur

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Malt kan købes via internettet, eller hos Amager Ølhus eller hos vin- og ølbrygnings entusiaster. Eller på et malteri. Fuglsang Bryghus og Refsvindinge Bryghus malter selv, ellers er det meste købt færdigmaltet.
Man kan selv riste sin malt i en ovn eller lidt af gangen i en wok under konstant omrøring.
Malten skal have været spiret inden den kan ristes.
Blød malten ud i vand i et døgn, og rist den så i den grad der er brug for. Er malten mørkristet, bliver øllet mørkt. Pilsnermalt er f. eks. lyst ristet. Det meste øl af høj kvalitet indeholder flere typer malt, for at afrunde smag og kulør.
Efter ristning knuses malten i en kaffemølle eller foodprocessor. Det må ikke blive til hvedemel, men skal blot knække kernerne så sukkerstofferne kan komme ud i brygget og omdannes til alkohol.
--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.425 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her