Logo

Grillet multe med hvidløg og citron og timian

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 personer

4 portionsmulter eller 1-2 store
1,5 dl olivenolie
2 tsk finthakket frisk timian
1 tsk havsalt
1 fed finthakket hvidløg
friskkværnet peber
2 ansjosfileter
1 appelsin
0,5 dl vand

Multer har tykke skæl, som skal først skal skrabes af (mod hovedet). Skær 3 skrå snit i siden på fisken på begge sider. Anbring fisken(e) i et fad, der lige passer i størrelse. Bland alle ingredienser sammen til og med friskkværnet peber og hæld det over fisken. Lad fisken marinere en times tid og vend den et par gange.
Tænd for grillen og stil temperaturen højt fx 240ºC. Beklæd bradepanden med dobbelt alufolie og læg fisken herpå. Sæt fisken under grillen (6 min. på hver side for små fisk - og 10-12 min. for større fisk og med lidt større afstand til grill-legemet.
Pensl et par gange med marinaden under stegningen.
Anbring fisken på serveringsfad og hæld stegesaften i marinaden. Hæld det hele i en lille gryde og tilsæt finthakket ansjos, revet skal af den halve appelsin og saften af den hele, samt 0,5 dl vand. Bring det i kog under piskning og hæld det over fisken ved servering.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.048 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her