4 personer
4 portionsmulter eller 1-2 store
1,5 dl olivenolie
2 tsk finthakket frisk timian
1 tsk havsalt
1 fed finthakket hvidløg
friskkværnet peber
2 ansjosfileter
1 appelsin
0,5 dl vand
Multer har tykke skæl, som skal først skal skrabes af (mod hovedet). Skær 3 skrå snit i siden på fisken på begge sider. Anbring fisken(e) i et fad, der lige passer i størrelse. Bland alle ingredienser sammen til og med friskkværnet peber og hæld det over fisken. Lad fisken marinere en times tid og vend den et par gange.
Tænd for grillen og stil temperaturen højt fx 240ºC. Beklæd bradepanden med dobbelt alufolie og læg fisken herpå. Sæt fisken under grillen (6 min. på hver side for små fisk - og 10-12 min. for større fisk og med lidt større afstand til grill-legemet.
Pensl et par gange med marinaden under stegningen.
Anbring fisken på serveringsfad og hæld stegesaften i marinaden. Hæld det hele i en lille gryde og tilsæt finthakket ansjos, revet skal af den halve appelsin og saften af den hele, samt 0,5 dl vand. Bring det i kog under piskning og hæld det over fisken ved servering.