Valnødderne skulle være klar til at blive høstet sidst i juli eller måske lidt før - og så skal der syltes lækre valnødder til skønne desserter
#
1 kg valnødder
1 kg sukker
1 dl vand
1½ dl eddike
*
De istandgjorte nødder lægges i vand efter at være blevet godt gennemprikket med en gaffel.
De står i blød i 10-14 dage, men vandet skiftes hver dag.
Derefter koges de omtrent møre i almindeligt vand, ca ½ time, uden tilsætning.
Nu vejes de.
Sukkeret koges med eddikevand til en sirup, som de koges helt møre i, ca ½-1 time.
De hældes op og bindes til.
Efter 10-14 dage sies saften fra og koges op med en stang vanilje.
Når saften er afsvalet røres den med ½ dl rom og hældes over valnødderne.
Valnødderne skulle være klar til at blive høstet sidst i
juli eller måske lidt før.