Brug sommerens
smukke ferskner og nektariner i drinks og til mad.
FERSKEN-SANGRIA
6 personer. Arbejdstid:
15 min. Trækketid: 6-8 timer
#
1 flaske rosevin
evt. 2 spsk ferskenlikør
2-3 spsk rørsukker
2-3 modne ferskner
eller nektariner
1 økologisk lime
eller citron
½ liter danskvand
*
Bland vin, evt.
likør og sukker i en stor kande.
Vask fersknerne, og
skær dem i både.
Vask citrusfrugten,
og skær den i skiver.
Rør frugten i vinen,
og stil kanden i køleskabet i 6-8 timer.
Server i glas med
isterninger og koldt danskvand.
FERSKEN-BRUSCHETTA
Nyd en lille lækker
hapser inden maden eller som en eftermiddagssnack.
6 personer. Arbejdstid:
10 min. Bagetid: 6 min.
#
6 skiver lyst brød
(gerne groft)
1-2 spsk olie
2 ferskner
125 g italiensk
mozzarella
frisk basilikum
*
Rist brødet let på
begge sider under ovngrillen, og pensl det med olie.
Vask fersknerne,
udsten dem, og skær dem i tynde både.
Afdryp mozzarellaen,
og skær den i skiver.
Læg frugt og ost
taglagt på brødet, dryp med olie, og sæt dem under grillen i et par min.
Pynt med basilikum,
og server straks.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin