500 g nakkefilet i tern 2 x 2 x 2 cm
2 store løg
1-2 fed hvidløg
1 skive bacon
500 g små nye kartofler
6 nye gulerødder
1 stilk blegselleri
2 dl fløde 13%
saucejævner
250 g ærter
Tilbehør:
4 skiver groft brød og masser af hakket persille
Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Kog 3 dl vand i en stor gryde. Tilsæt kødet lidt ad gangen.
Tilsæt løg, hvidløg og bacon skåret i tern.
Krydr med salt og peber.
Læg låg på og kog retten ved svag varme i ca. 10 minutter.
Skrab skindet af de nye kartofler eller køb vaskede kartofler, som er klar til brug.
Tilsæt kartofler, gulerødder i 2 cm skiver og blegselleri i små tern.
Når kartoflerne er næsten møre, tilsættes fløden, og saucen jævnes til.
Friske eller frosne ærter kommes i og varmes med et par minutter.
Gryderetten smages til.