2-3 skiver kalkunschnitzel, 400 g
Marinade:
1 dl friskpresset appelsinsaft
2 spsk soya-sauce
1 spsk revet frisk ingefær
1 fed hvidløg i kvarte
Derudover:
2 porrer
3 gulerødder
½ selleri
3 grønne løg
3-4 spsk olie
2 spsk smør
1-1 ½ dl bouillon
1-1 ½ tsk sukker
Skær kødet i strimler.
Pisk marinaden sammen, hæld den over kødet og lad den stå 1-2 timer.
Rens grønsagerne og skær dem i tynde strimler.
Kog risene, så de er parate.
Tag kødet op, dup det fri for væde, gem marinaden.
Svits kødet i godt varmt fedtstof på en pande, en jernpande er bedst, i 2-3 minutter og hold det varmt på et fad.
Kog panden af med bouillon og marinade og hæld det over kødet.
Tør panden af.
Kom nyt fedtstof på og svits grønsagerne ved kraftig varme og under omrøring 3-4 minutter.
Grønsagerne skal helst bevare deres sprødhed.
Bland kødet i og server med kogt ris.