6 Personer
1 kg okseyderlår, halvfrossen
2 tsk salt
¼ tsk chilipulver
1 tsk stødt sort peber
1 spsk farin
4 fed hvidløg, pressede
2 tsk sesamolie
1 spsk jordnøddeolie
Grøn Pawpawsalat:
1 lille pawpaw (en slags papaya) skrællet og renset for frø
1 gulerod
2 fed hvidløg, pressede
6 cm frisk ingefær
2 små røde chili, finthakkede
2 spsk fishsauce
4 kaffir limeblade, revet i fine strimler
1 spsk limejuice
2 tsk farin
1 tsk sesamolie
250 ml (30 g) friske korianderblade
250 ml (160 g) usaltede ristede jordnødder
Afpuds oksekødet og skær ud i skiver a 2,5mm.
Skær skiverne ud i strimler. Bland salt, peber, chili, farin, hvidløg, sesamolie og jordnøddeolie i en skål.
Læg kødstrimlerne ned i marinaden og vend dem med fingrene, til de bliver helt dækkede.
Tildæk skålen og mariner i køleskabet i 4 timer.
Læg kødstrimlerne på en rist i en bradepande og sæt dem i ovnen i 5 timer ved 120ºC eller indtil de er tørrede.
Grill kødstrimlerne i ovnen i 3 minutter inden de serveres. Server med grøn pawpawsalat.
Pawpawsalat:
Skær grøn pawpaw og gulerod i fine strimler med en skarp kniv eller brug et rivejern. Bland det i en skål med de øvrige ingredienser og server med det samme.
--