Logo

Vagtelterrine

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 vagtler.
8 porrer.
15 skiver sortfods­skinke.
Salt, peber
 
Sauce til terrine:
4 vagtelskrog.
1 dl Cabernet Sauvignon vinaigre.
2 ½ dl portvin.
4 skalotteløg.
2 gulerødder.
¼ knoldselleri.
50 g champignon.
Timian.
2 fed hvidløg.
1 l kalvefond
 
Vagtelconfit:
8 vagtellår (fra terrinen).
Andefedt
 
Saltlage:
2 l vand.
150 g salt.
100 g nitritsalt.
Timian, laurbærblade.
2 spsk koriander.
Skal af 1 appelsin.
Skal af 1 citron.
1 spsk enebær
 
Persillesuppe:
4 hakkede løg
3 fed hvidløg
1 dl hvidvinsvinaigre
½ l Noilly Prat
2 l hønsefond
2 bdt bredbladet persille
Salt, peber
 
Terrine: Fór en terrine med folie og læg sortfodsskinkeskiverne på  folien, det gør det nemmere at vende terrinen ud.
 
Sauce: Brun vagtelskrog og hakkede urter og déglaser med Cabernet Sauvignon vinaigre.
Hæld portvin på og reducer næsten væk.
Tilsæt kalvefond og timian og lad saucen simre i 30 minutter.
 
Rens porrerne og kog dem møre i sauce fra skroget.
Læg porre og vagtelbryst i terrinen sammen med saucen, der skal holde på terrinen.
Krydr med salt og peber efter hvert lag.
Stil terrinen under pres på køl i 1 døgn.
 
Saltlage: Kog alle ingredienser op og køl af.
Afpuds vagtellårene og mariner dem i saltlagen i 24 timer.
Tør lårene i et tørt klæde og kog dem møre i andefedt ved 80°.
 
Sauter løg og hvidløg, tilsæt vinaigre og reducer, tilsæt Noilly Prat og reducer til ca. 1 dl
Hæld hønsefond på og bring i kog.
Læg persillen i og lad simre i ca. 2 minutter til.
Kør suppen på blender, si den og smag til med salt og peber.
Køl ned i isbad.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,1 (8 stemmer)
Siden er blevet set 7.303 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her