3 butterdejsplader
Fyld:
3 æggeblommer
3 spsk sukker
2 spsk Maizenamel
½ l fløde
2 tsk vaniljesukker
1 ½ dl abrikosmos
Pynt:
Flormelis
henkogte abrikoser
Optø butterdejspladerne og rul hver plade meget tyndt ud - pladen skal være så stor, at der kan skæres en dejplade på størrelse med en spisetallerken.
Prik hver dejplade med en gaffel, så buler de ikke så meget under bagning.
Bag ved 225°C i 10-15 min, eller til de er gyldne og sprøde.
Lad dem svale på en bagerist.
Creme:
Pisk æggeblommer og sukker sammen og pisk Maizenamelet i.
Bring fløden i kog.
Hæld den i æggemassen, mens der piskes.
Hæld tilbage i gryden og bring i nærheden af kogepunktet, mens der piskes.
Tag gryden af varmen og rør vaniljen i og lad cremen svale.
Fordel først abrikosmos på de to butterdejsplader, derefter creme. Læg bundene sammen.
På øverste bund drysses sigtet flormelis.
Pynt med henkogte abrikoser skåret i smalle både.