4 vagtler
4 store æbler
salt og peber
50 gram rosiner
5 cl calvados
1 dl sauterne vin
2 dl hønsefond
75 gram smør
lidt citronsaft
Læg rosinerne i blød i calvados.
Skær rygbenet af vagtlerne og fjern ribbenene, men lad brystbenet sidde.
Tør fuglene rene for blod og fjern lungerester og andre urenheder.
Krydr godt med salt og peber.
Udhul æblerne til 1 cm tykkelse.
Fyld lidt rosiner i æblerne og pres forsigtigt en vagtel ned i hvert æble,
benene opad.
Stænk evt. med lidt calvados.
Stil æblerne i et smurt ovnfast fad og kom sauterne vin, hønsefond og resten af rosinerne ved.
Steges i ovnen 30 min ved 190ºC.
Si skyen i en gryde og monter den med koldt smør.
Smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft.
Serveres med butterdejs-indbagte kogte kartoffelskiver krydret med
trøffelolie, salt og peber.