Logo

Møllehjul bagt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nemme boller kaldet møllehjul, som smager fantastisk nybagte med et lag smør. Kan bruges som morgenmad, til brunch eller som en eftermiddagssnack.

 

50 g gær
450 g hvedemel
450 g durummel
1 ½ dl vindruekerneolie
5 dl vand
havsalt
1 tsk sukker
Pensling: 1 æg
 
Bland alle ingredienserne til dejen.
Dejen æltes godt sammen til en lind og smidig dej.
Den skal være fugtig - også selvom det klistrer en smule.
Drys lidt hvedemel og lad dejkuglen hvile ca. 10 minutter, inden den deles ud i 16 lige store klatter (ved 8 pers.).
Drys lidt hvedemel henover disse, og tril dem til stramme runde boller.
Disse samles til et møllehjul med ca. 1 ½ cm imellem hver bolle.
Møllehjulet hæver i ca. 30 minutter med et viskestykke over.
Pensles med æg, og drysses med lidt salt.
Bages ved 200°C til de er gyldne (ca. 20 minutter).
 
Tips: Hvis børn skal være med til at bage, er det en god ide at bruge
pasteuriseret æg.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 6.310 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her