Logo

Anatolsk pande - Sac kavurma

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Anatolsk pande - Sac kavurma

# Ingredienser

600 g lammesmåkød
 
Lage:
saften af 1 citron
1 fed hvidløg
1 tsk stødt koriander
salt og peber
 
1-2 spsk olivenolie
2 grønne peberfrugter
2 løg
4 tomater
4 dl bulgur (se tips)
4 forårsløg
frisk hakket koriander
 

* Tilberedning

Lammekødet skæres i tern og lægges 1-2 timer i en lage af citronsaft, fint revet hvidløg, koriander, salt og peber - brug en stegepose.
Den vendes rundt med kødet, så alle stykker røres af lagen.

Peberfrugterne renses og skæres i tern, løgene pilles og skæres i både.
Tomaterne befries for indmad og skæres i både.

Bulguren overhældes med kogende vand eller bouillon og trækker i 20 min.
Dette er i de fleste tilfælde nok til at mørne dem, ellers kan man give dem et opkog i vandet og lade dem trække i 10 min. i kogelagen.

Varm en stor jernpande og steg kødet i olie i 10 min under konstant vending.
Tilsæt peberfrugter og løg, og steg disse med i 3 min,. til de er halvbløde.
Tilsæt tomater i 1 min.
Tag panden af varmen og anret med afdryppet bulgur vendt med skivede forårsløg og frisk koriander.

Tips: I stedet for bulgur kan du servere løse ris til. 
Du kan også spise tzatziki til, da det ellers kan blive lidt tørt.


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 8.091 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her