Dej:
2 æg
50 g gær
300 g hvedemel
200 g smør
1 spsk sukker
¼ tsk salt
Fyld:
75 g smør
1 spsk sukker
1 spsk havregryn
½ tsk vaniljesukker
Glasur:
50 g flormelis
1-1 ½ tsk rom el. citronsaft
Æggene piskes let sammen, gæren smuldres i og står til den er opløst. Hak hvedemel og smør sammen og findel det til en grynet masse.
Bland sukker og salt i og tilsæt æg/gærblandingen.
Rør dejen glat og smidig og del den.
Rul halvdelen ud på melet bord og læg den i en smurt springform.
Rør fyldet sammen og fordel det på.
Rul resten af dejen ud og skær den i 2 cm brede strimler.
Læg dem på som fletværk og rundt i kanten.
Pres dejen godt til.
Hæves, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse.
Bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 225°C i ca 25 min. Afsvales i formen.
Rør glasur og fordel den på den afkølede kage.