Der er ingen grund til, at en frugtsalat ikke kan være varm. Faktisk er en varm frugtsalat en fantastisk god ting til en kold vinterdag. Du kan bruge de frugter du elsker, men tag dem, der kan fås i sæsonen.
2 spiseæbler
2 appelsiner
2 bananer
2 kiwi frugter
Saften fra 1 citron
Nogle få rosiner
50 g smør og lidt ekstra til smøring
2 spiseskefulde rom (efter behag)
2 spiseskefulde mørk farin
Forvarm ovnen til 200ºC.
Smør et ovnfast fad med smeltet smør.
Skræl æblerne og fjern kærnehuset.
Skræl og del appelsinerne og fjern det hvide fra dem.
Skær dem i halve, hvis de er for store.
Skræl bananerne og kiwi frugterne og skær dem i strimler.
Læg frugterne oven i hinanden i fadet.
Sprøjt lidt citronsaft over dem.
Læg rosinerne i fadet og kom smør over dem.
Kom rom over (hvis man ønsker det) og strø til sidst mørk farin over.
Sæt fadet i den forvarmede ovn i 30 minutter, indtil frugterne er bløde, men alligevel i form.
Server desserten varm med en skefuld rom og rosiner, eller Vanille Is - glutenfri (se dette), eller Vanille Sauce (se dette).
170 kcal; 1,5 g proein; 8 g fedt, heraf 5 g mættet; 25 g kulhydrat; 2 g fibre; 75 mg natrium; 34 mg kalcium