4-6 personer
1kg muslinger i skal
8-12 kinarejer
1 lille løg i både
1 ½ dl hvidvin
½ dl pernod (kan undlades)
5 peberkorn
3 stjerneanis
2-4 finthakkede skalotteløg
2 fed hakket hvidløg
4-spsk. god olivenolie
1 fintsnittet rød chilipber
salt og friskværnet peber
1-1 ½ dl piskefløde
2.spsk. finthakket, frisk basilikum
2 spsk friskhakket, bredbladet persille
friskkogt spagetti eller anden pasta
Læg muslingerne i koldt vand med rigeligt salt i en halv time. Pil skallen fra rejerne, så haleskallen bliver siddende på, rids dem let ned langs ryggen, og fjern den mørke tramstreng.
Skyl muslingerne i flere hold vand, til der ikke er mere bundfald. De muslinger som ikke har lukket sig sides væk.
Kog vin og pernod op med løg ibåde, peber og stjerneanis, og kom muslingerne i. Læg låg på, og kog dem 1 minut.
Si væden fra gennem en fintmasket sigte foret med et klæde, og kassér de muslinger, der ikke åbner sig! Stil væde og muslinger til side.
Svits skalotteløg og hvidløb let i 2 spsk olie, tilsæt rejerne, og svits dem i 2-3 minutter, til de tager farve.
Tilsæt hakket chilipeber og muslingevæden, og kog 2 minutter. Tag rejerne op, og kog ind til 1 dl
Tilsæt fløde, og kog igennem. Tilsæt rejer, muslinger, persille og basillikum, og kog til retten er gennemvarm. Krydr med salt og peber.