Logo

Ovnkartofler som i Australien

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ovnkartofler som i Australien

 

Denne lækre kartoffel ret smager dejligt som tilbehør til alle retter, men er måske især god til fisk

• Worcestershiresauce er en mager smagsforstærker • Vælg helst mager bacon.

Forberedelse i 20 min. Tilberedning 20 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Ovnkartofler som i Australien

4 bagekartofler (600-800 g)

olie

3 tynde skiver bacon

1-1½ tsk Worcestershiresauce

½ tsk friskkværnet sort peber

 

* Fremgangsmåde:

1 Varm ovnen til 200 °C.

Pensl et ovnfast fad med olie.

 

2 Skrub kartoflerne og skær dem i 1 cm tykke skiver.

Læg dem i en stor gryde med letsaltet vand og bring det i kog.

Sænk varmen og kog sagte i 8 min.

Hæld vandet fra, lad kartoflerne køle noget af og læg så skiverne taglagt i fadet.

Pensl med olien.

 

3 Afpuds evt. baconet for fedt, striml skiverne og drys dem over kartoflerne.

Stænk med Worcestershiresauce og drys med peber.

 

4 Bag i ovnen 20 min, til kartofler og bacon er sprøde og gyldne.

Anvend gratinen som tilbehør.

Eller brug den som en forret og server den med lidt cremefraiche eller syrnet fløde til.

 

Tips & råd

 

Der er mange forskellige kartoffelsorter at vælge imellem. Prøv andre end de sædvanlige sorter, fx King Edward, Bintje eller Blå Congo.

 

Du kan drysse med både skivet løg, fintsnittet hvidløg, reven ingefær eller hakket chili.

Smag gratinen til, så den passer til retten den skal serveres til.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 188 = kJ 789

Kulhydrat 24 g Protein 5 g Fedt 8 g (38%) Fibre 2 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (10 stemmer)
Siden er blevet set 1.778 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her