400 g nye majroer med top
1 spsk urtebouillonpulver
¼ l sødmælk
60 g fuldkornshvedemel
ca. 1 tsk havsalt
1 knsp friskreven muskatnød
2 spsk smør
Majroerne befries for blade.
Fine blade befries for grove stængler, skylles og lægges til side.
Majroerne skrælles og skæres i ca. ½ cm store terninger.
Majroeterningerne koges med 1 l vand og bouillonpulveret i 10 minutter for svag varme og under låg.
Fuldkornsmelet røres ud i mælken, blandes i den let kogende suppe og koges med under låg i yderligere 5 minutter.
Majroebladene hakkes fint. Suppen smages til med lidt salt og reven muskat, og smørret røres i.
Suppen anrettes og drysses med de hakkede majroeblade.
Tips: I stedet for majroer kan man bruge små nye hvide roer. Da roetoppen ikke er velegnet som grønt drys, drysses suppen i stedet til sidst med snittet purløg.
1 portion: ca. 620/150 kcal, 6 g protein, 7 g fedt, 16 g kulhydrat.