Det er vigtigt, at du bruger faste kartofler fra hoved høsten til denne ret, så de ikke bliver til mos, når du tilsætter den varme bacondressing. Brug kartofler af bedste sort og rør dem ikke for meget rundt, når de er blevet kogt.
Til 6-8 personer
1,5 kg faste kartofler
225 g stribet bacon uden fedtkant
1 løg, finthakket
5 spsk solsikkeolie
4 spsk æbleeddike
½ tsk engelsk sennepspulver
1 ½ tsk sukker
1 tsk sellerifrø
1 tsk paprika
salt og friskkværnet sort peber
2 spsk hakket friskt persille
Pil kartoflerne og skær dem stykker på 2,5 cm.
Kog dem i vand tilsat salt i 15 minutter eller til de er møre. .
Varm samtidig en stor, tør stegepande over høj varme.
Tilsæt baconen (over flere omgange, hvis nødvendigt) og steg i ca. 5 minutter på hver side, til det er sprødt og har en varm gylden farve.
Fjern baconen fra varmen, lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle og smuldr det eller hak det i små stykker.
Tilsæt løget til baconfedtet, der er tilbage i panden og steg det i 5 minutter, til det er blødt.
Tilsæt olie, eddike, sennep, sukker, selleri kerner, paprika og krydderier og bring langsomt blandingen i kog.
Lad det simre i 5 minutter.
Lad kartoflerne dryppe af, hæld dem over i et lavt fad og hæld den varme dressing over. Bland det forsigtigt sammen, tilsæt baconen og persillen og rør en gang mere inden serveringen.