En rustik, grøn
vintergryde med få ingredienser, men masser af smag.
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 50 min. Stege-/kogetid: ca. 50 min.
#
ca. 75 g tørrede
svampe (fx blandede skovsvampe eller Karl Johan)
400 g skalotteløg
25 g smør
250 g risottoris
2 dl hvidvin (eller
vand + 1 spsk hvidvinseddike)
ca. 6 dl hønse- eller
grønsagsbouillon
2-3 stilke frisk
timian
2 laurbærblade
ca. 50 g parmesanost
salt og peber
Tilbehør: evt. brød
*
Læg de tørrede
svampe i blød i koldt vand i mindst 20 min.
Pil skalotteløgene,
og hak dem fint.
Steg løgene klare i
smør i en tykbundet gryde, og tilsæt risene.
Vend risene rundt,
til de har opsuget smørret.
Dryp svampene af i
en sigte, og vend dem i risene.
Tilsæt vin, og kog
det igennem.
Tilsæt kogende
bouillon.
Bind timianstilke og
laurbærblade sammen med et stykke bomuldssnor, og læg dem i gryden.
Lad det hele simre
stille under låg i ca. 45 min.
Rør jævnligt, og
tilsæt ekstra vand, hvis risottoen bliver tør og begynder at sidde fast i
grydens bund.
Tag krydderurterne
op, og tilsæt friskrevet parmesanost.
Smag til med salt og
peber, og server straks evt. med brød.
TIPS: Du kan
erstatte de tørrede svampe med 300 g friske svampe.
Rens dem, skær dem
evt. i mindre stykker, og steg dem gyldne i smør, før du vender dem i risene.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin