Den friske duft af appelsiner neutraliserer broccoliens lidt tunge aroma, og de knasende hasselnødder gør harmonien perfekt
500 g broccoli
25 g hasselnødder
1 appelsin, økologisk
50 g smør
salt og peber
Broccoli deles i buketter, stænglerne skrælles og skæres i 1 cm store terninger.
Hasselnødder hakkes groft.
Den orange del af skallen på en appelsin skrælles meget tyndt af og skæres derefter i helt smalle strimler.
Appelsinen skrælles derefter sådan, at alt det hvide kommer af.
Appelsinfileterne løsnes fra skillevæggene. Saften opfanges.
Broccolien lægges i kogende, letsaltet vand i 4 minutter.
I det sidste minut tilsættes appelsinskallen.
I mellemtiden steges 50 g smør skummende på en pande.
Hasselnødderne hældes i og brunes et øjeblik.
Appelsinfileter og -saft blandes i.
Vandet hældes fra broccolien, der derefter blandes med nøddesmørret.
Drysses med salt og peber.
--