Den spanske søster til Coq au vin
Til 2-3 med god appetit:
1 kylling, delt i 6 dele (2 x lår, 2 x vinger, 2 x bryst)
salt, friskkværnet peber
1 tsk paprika
2 løg
1 lille rød, 1 lille grøn eller gul peberfrugt
2-3 fed hvidløg
3 spsk olie
2 ½ dl tør sherry
1 ¼ dl hønsebouillon
Skyl kyllingedelene kort, tør dem med køkkenrulle.
Krydr med salt og peber. Gnid dem med paprika.
Pil løgene, halver dem, skær dem i fine ringe.
Skyl peberfrugterne og halver dem.
Skær frøstolen ud og skyl kernerne væk.
Halver så endnu en gang peberfrugterne og skær dem i fine strimler.
Pil hvidløget og hak det fint.
Varm olien i en stor gryde med låg, der slutter tæt.
Steg kyllingedelene ved middel varme i ca. 10 minutter på alle sider.
Bland så løg, peberfrugtstrimler og hvidløg i og steg grønsagerne et øjeblik.
Nu hældes sherryen og bouillonen i gryden og snurrer 10-12 minutter ved ikke for stærk varme.
Låg på, sluk for komfuret og lad det trække endnu 10 minutter.
Check, at den er færdig - Prøv at stikke i kyllingens lår med en kødnål- hvis der stadig løber rødlig saft ud, skal den helt sikkert stege videre. Er saften klar, så ud med den og ind på bordet!
Smag til med salt og meget friskmalet peber.
Server med godt brød eller ris.
kj pr. portion(3): 3200