Logo

Mannagrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mannagrød



#

1¼ liter mælk

150 g mannagryn

1 tsk salt

1 håndfuld rosiner

1 æble

*

Grynene udrøres i en tredjedel af mælken.

Resten af mælken bringes i kog, og jævningen tilsættes under kraftig omrøring.

Grøden skal småkoge under låg 15–20 min. idet der af og til må røres i den.

Smages til med saltet.

Til sidst tilsættes rosiner og der drysses med groft revet æble.

Spises med smør, kanel og sukker og der drikkes mælk eller saftevand til.


Tips: Æblet røres med lidt citronsaft, så det ikke bliver brunt.

 

---oOo---


Mannagrød Mannagrød

Manna, (græsk, af aramæiskmanna, hebraisk man), den mirakuløse spise fra Himlen, som Israels Gud gav israelitterne til føde under opholdet i ørkenen (2.Mos., kap. 16). Mannaen hørte op i det øjeblik, Israel betrådte Kanaans jord (Josvabogen 5,12). Forskere har sat mannaen i forbindelse med et honningagtigt sekret fra tamariskbusken (arab.mann), kendt fra Sinai-halvøen.


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 6.860 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her