Brug direkte grillning ved middel temperatur
Forberedelse: 30 min. samt mindst 4 timer i køleskabet . Grilltid: Ca. 15 min.
4 tykke lammekoteletter eller skiver af lammekølle skåret i 2 ½ cm terninger
Marinade:
1 spsk friskkværnet sort peber
en masse frisk rosmarin
en masse frisk timian
6 mynteblade
1 laurbærblad, knust
2 hvidløgsfed, knuste
2 dl rapsolie
4 spsk sherryeddike
1 spsk worcestershiresauce
1 ½ dl oksebouillon
Krydderurteblandingen:
1 hvidløgsfed, knust
1 spsk finthakket frisk rosmarin
1 spsk finthakket frisk timian
1 spsk finthakket frisk persille
1 tsk havsalt (kan erstattes med ½ tsk almindelig salt)
Marinade:
Bland alle ingredienserne sammen i en stor skål.
Læg kødstykkerne i marinaden i mindst 4 timer.
Krydderurteblandingen:
Bland alle ingredienserne sammen i en skål.
Tag kødstykkerne op af marinaden og lad dem dryppe godt af.
Sæt kødstykkerne på grillspid og læg dem på en tallerken.
Si marinaden og gem den.
Bland 1 ½ dl af marinaden sammen med krydderurteblandingen.
Grill spiddene.
Pensl kødet ofte med krydderurtesaucen mens du griller.
Smag til med salt og peber.
Tips:
Sæt også grønsager på spiddene: løg, peberfrugt, aubergine, svampe, fennikel osv.
Ved at bruge ca. 50% grønsager får du mad nok til 8 personer.