Giant Beans Baked in the Oven
250 g store hvide bønner (ca. 3 cm lange)
Sauce:
1 mellemstort løg snittes fint og svitses i olie
1 ds flåede tomater blendes og tilsættes
5 - 6 hele peberkorn
2 stk allehånde
1 tsk tørret krusemynte
salt og peber
Bønnerne lægges i vand natten over, og koges i usaltet vand i ca. 2 timer.
(I en trykkoger tager der kun ca. 10 min.)
Det hele småsnurrer i 20 min.
De kogte bønner lægges i et ovnfast fad og saucen hældes over.
Der skal måske tilsættes vand eller olivenolie (helst olie) men det skal IKKE svømme i sauce.
Sættes i en 200ºC varm ovn i ca. ½ time - overfladen må gerne blive lysebrun.
Som frokostret serveres bønnerne lune eller kolde med fetaost, brød og 1 glas retsina !