2 tsk melis
1 lille stang kanel
3 spsk mørk rom
2-4 kryddernelliker
skallen fra ½ appelsin skåret i tynde strimler
4 tsk cognac
2 kopper meget stærk kaffe
-
Melis smeltes sammen med kanelstang og 1 spsk rom over svag varme.
Tilsæt resten af rommen.
Stik nellikerne i appelsinstrimlerne og sæt dem på lange gafler.
Strimlerne dyppes i blandingen et øjeblik.
Løft gaflerne med strimlerne på lidt op fra gryden og hæld cognac over.
Sæt straks ild til.
Når flammen er slukket, stikkes gaflerne igen ned i gryden og den varme kaffe hældes ved.
Varm igennem og hæld Diabloen op i forvarmede kopper.
-
Cafe Diablo er en krydret alkoholisk specialitet lavet med kaffe og cognac. Der er flere varianter af opskriften, men i alle tilfælde er det en flot og prangende drink efter middagen serveret i høje, klare, kaffekrus og toppet med flødeskum og / eller kakaopulver. Nogle restauranter tilbereder cafe Diablo på et sidebord som en præstation, hvor tjeneren antænder cognac til en flammende blanding, der føjes til kaffen.
And we're back! Cafe diablo is a spicy alcoholic specialty drink made with brewed coffee and brandy. There are several variations on the recipe, but in all cases the drink is considered a showy after-dinner drink served in tall, sometimes clear, coffee mugs and topped with whipped cream and/or cocoa powder. Sometimes in restaurants the cafe diablo is served with a table-side performance in which the server ignites the brandy to produce a flaming mixture that is added to the coffee.