tomater
citron og citronsaft
kogte nye kartofler
olivenolie
salt og peber
haricots verts
sorte stenfri oliven skåret i strimler
salatblade fra forskellige salatsorter
Tomaterne blancheres og flås. Kernerne fjernes, og tomaterne skæres i strimler.
Citronen skrælles og deles i både. Bådene kan enten ristes på en varm tør pande eller svitses med en blæselampe. De ristede både skæres i små stykker.
De kogte kartofler skæres i skiver og stænkes med citronsaft og olivenolie og salt og peber.
Bønnerne blancheres i kogende vand tilsat salt i et par minutter. Derefter skæres de over på langs.
Alle grønsagerne blandes. Hæld lidt dressing over og anret lidt på en tallerken. Salatblade blandes med lidt dressing og lægges oven på grønsagsblandingen.
Dressing med mynte og purløg:
et bundt purløg
et par mynteblade
kapers
olivenolie
salt og peber
Purløgene skæres i stave. Myntebladene skæres i strimler. De hældes i en skål med kapersene og overhældes med lidt olivenolie og krydres med salt og peber.