4 couverter
600 g kalkunbrystfilet
1 rød peberfrugt
250 g forårsløg
1 stort bundt basilikum
4 dl kokosmælk
1 spsk gul karrypasta
2 spsk soyasauce
1 spsk sukker
Skyl kalkunbrystet og dup det tørt. Skær først kødet i tynde skiver med en skarp køkkenkniv og derefter i tynde strimler.
Skær peberfrugterne over på langs, fjern kerner og indvendige hinder. Skyl de halve peberfrugter og skær dem i tynde strimler. Rens forårsløgene, skyl dem og skær dem i 1 cm brede ringe. Skyl basilikumkvistene og ryst dem tørre. Pluk bladene af stilkene. Hak halvdelen af bladene fint og gem resten til pynt.
Bring kokosmælken i kog i wokken, rør karry pastaen i og kog det 1 minut. Tilsæt kalkunstrimlerne og lad dem småsimre i yderligere 4 minutter. Rør rundt af og til.
Tilsæt de istandgjorte grønsager og lad alt småsimre i yderligere 3 minutter. Smag til med hakket basilikum, soyasauce og sukker. Server kalkunragouten anrettet med de resterende basilikumblade.
Friske basilikumblade får en finere og friskere aroma, hvis de umiddelbart før servering frituresteges portionsvis ca. 1 minut i meget varm olie.