Tun på vestjysk for 4 personer
600 g tun eller sildehaj
1 bdt hakket persille
Olie til stegning
Salt peber
Marinade:
2 finthakkede skalotteløg
1 finthakket rød chili
4 finthakkede fed hvidløg
2 potter grofthakket, frisk koriander
2 dl god olivenolie
Saften af 2 lime
Salt, peber
Tilbehør:
4 hele hvidløg (kan udelades)
Evt. nye kartofler
Friskbagt flûtes eller efter behag
Skær tunen i fire bøffer.
Vend dem i olie og krydr med salt og peber.
Grill bøfferne, så de stadig er en anelse rå indeni.
Marinade: Pisk ingredienserne sammen.
Tilbehør: Bag de hele hvidløg i ovnen ved 160º i 40 minutter.
Skær dem igennem på tværs, pensl skærefladen med olie, drys hakket persille, salt og peber over.
Grill de halverede hvidløg med skærefladen nedad på grillen.
Anretning: Anret tun bøffen med de grillede halve hvidløg og marinaden over.
Server evl. med nye kartofler eller brød til.