2 tykke ål á 500-600 g
50 g salt
2 liter vand
1 suppevisk
200 g istandgjorte suppeurter
8 spsk eddike
1 spsk peberkorn
laurbær
Salsa:
1 lille bdt persille
1 lille stykke peberrod
½ dl olie
3 spsk finthakkede skalotteløg
½ dl hvidvinseddike
150 g æble skrællet og befriet for kernehus
100 g æble skåret i små tern
100 g majroe i små tern
+ lidt ekstra olie og eddike at vende ternene i
Rens og flå ålen. Skær ålen i portionsstykker. Drys med groft salt og stil
køligt 1 døgn eller på køkkenbordet 6-8 timer.
Kog suppeurter og suppevisk op i 1 liter koldt vand.
Skyl ålestykkerne, og kom dem i det kogende vand, tilsæt 1 tsk salt, og
kog ca. 25 minutter.
Tag dem op og hold dem lune.
Blend persillens blade med olie og peberrod, bland med løg og smag til
med salt og peber.
Damp æblestykkerne ca. 5 minutter med hvidvinseddike under låg og gnid så blanding gennem en sigte eller blend den.
Server ålestykkerne med de persilleolien, æbleeddiken og de små
æblestykker omkring.
Tips: Man kan øge til 1 kg ål og give kartofler til, så har man en hovedret.