800 g lammebov uden ben
1 løg, 1 fed hvidløg
1 rød chilifrugt
2 tomater
100 g jordnødder
1 citron
2 dl jordnøddesmør
1 dl vand
2 spskjordnøddeolie
2 spsk karry
salt
Afpuds kødet, skyl og tør med køkkenrulle, skær det i 3 cm store tern.
Pil løg og hvidløg og hak fint, skær chilien igennem på langs, fjern kerner og stilk og hak fint.
Skold, flå og udkern tomaterne, skær frugtkødet i tern.
Hak jordnødderne fint.
Pres saften af citronen.
Riv skallen fra ¼ citron.
Rør jordnøddesmørret sammen med vandet.
Opvarm olien ved jævn varme og svits kød, løg, hvidløg og chili, rør rundt hele tiden og lad det stege til kødet er gyldent.
Drys karry og jordnødder over og lad det brune med under omrøring.
Tilsæt tomater, jordnøddesmør, den revne citronskal og citronsaftsaft og smag til med salt.
Bring det i kog og lad det simre ved svag varme under låg ca 75 min eller til kødet er mørt.
Anret på tallerkener og garnér med tomat og forårsløg eller porre og persille.