1 frossen hummer
de inderste blade af frisésalat
¼ icebergsalathoved
100 gram lakserogn
bredbladet persille
Safransauce af :
½ dl vand
½ gram safran
2 æggeblommer
salt
2 dl olie
citronsaft
hvid peber
Lad hummeren tø langsomt i køleskabet, det tager ca. 10 timer.
Se i øvrigt anvisningen på emballagen.
Safransauce:
Kog vand og safran i en lille gryde, til safranen er opløst.
Afkøl safranlagen.
Rør æggeblommerne godt med salt i en lille skål.
Tilsæt den tempererede olie dråbevis, mens der røres godt, til mayonnaisen er tyk og ensartet.
Rør safranlagen i og smag til med citronsaft og hvid peber.
Flæk hummeren med en skarp kniv fra hoved mod halen.
Fjern mavesækken, der sidder helt fremme bag øjnene.
Fjern også tarmen, den mørke streng, der går midt gennem halen.
Knæk kløerne med et let hammerslag – eller brug en nøddeknækker.
Tag alt hummerkødet ud og skær det i mindre stykker.
Skyl salaten og slyng den tør.
Snit salaten og fordel den på tallerkener.
Læg hummerstykker på salaten.
Dæk salaten med safransauce og pynt med lakserogn og hakket persille.
Tips: Server salaten med et stykke godt hjemmelavet brød til. Salaten kan laves med andre skaldyr, fx fejer, krebs eller krabber. Salaten kan pyntes med andre typer rogn, fx stenbiderrogn.