(6-8 personer)
41/2 dl mælk
1 lille løg
1 laurbærblad
1 nellike
900 g røget kuller
4-6 smørkogte æg
500 g frosne ærter
1 spsk hakket purløg
2 spsk hakket kruspersille
peber
900 g kartoffelmos
100 g ost
Bechamelsauce:
20 g smør
20 g hvedemel
mælken fra fisken
1 ½ dl kaffefløde
evt. en sjat hvidvin
citronsaft
Varm mælken op og tilsæt en løg-clouté: Laurbærbladet sættes fast i løget med en nellike. Lad det koge i 10-15 minutter.
Fjern fiskeskindet ved at trække det af. De store ben fjernes med en kniv eller en tang. Læg fileterne i et dybt fad. Kog mælken op igen og hæld den over fisken, så den pocheres.
Smelt smørret ved lav varme og tilsæt melet. Rør det godt sammen og steg det forsigtigt i et par minutter. Tag fisken op af mælken. Mælken sies og røres i opbagningen lidt ad gangen, indtil al mælken er tilsat. Pisk kaffefløden i og kog det igennem. Smag til med citronsaft og evt. hvidvin.
Riv fisken i store flager og læg den i et dybt smurt fad. Skær æggene ud i stykker og læg dem i fadet. Hæld ærterne i. Drys med purløg, persille og peber. Hæld saucen over tærten gennem en si og stil tærten i køleskabet, til den er kold.
Bland osten i kartoffelmosen og lad den smelte. Dæk tærten med kartoffelmosen. Læg mosen langs kanten først og slut af med en klat i midten, så tærten er helt dækket. Tærten bages ved 200ºC i 25-30 minutter.
--