Til 30-35 boller:
2 dl vand
50 g gær
2 æg
700 g hvedemel
50 g sukker
50 g smør
1 tsk salt
500 g iskoldt smør til udrulning
Fyld: flødeskum, kagecreme eller jordbærcreme/rabarbercreme
Pynt: flormelis eller kakaoglasur
Opløs gæren i vand.
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen smidig cirka 3-4 minutter.
Form dejen til en stor tyk firkant.
Bank de 500 gram smør firkantet og fladt med hænderne og læg det i midten af dejen.
De 4 sider fra dejen lukkes rundt om smørret, så det bliver pakket ind.
Udrul dej og indpakket smør til 6-8 mm tykkelse.
Dejen skal være aflang.
En ⅓ af dejen foldes hen over en ⅓ af midten.
Den ⅓ af dejen, der ikke er foldet endnu, lægges over de foldede ⅔.
Dejen udrulles igen til 6-8 mm tykkelse og foldes som før.
Denne proces gøres endnu en gang.
Dejen skal altså foldes og udrulles tre gange i alt.
Vigtigt: Hvis dejen er for stram at udrulle, skal den muligvis hvile 5 minutter i køleskab efter hver udrulning.
Læg dejen i køleskab 20 minutter.
Herefter udrulles den til 3-4 mm tykkelse.
Skær dejen ud i firkanter 10x10.
De 4 hjørner på hvert kvadrat foldes op til hinanden.
De vendes på hovedet og sættes på bageplade beklædt med bagepapir.
Bollerne stilles meget lunt cirka 2 timer.
Bollerne bages 12-13 minutter ved 210°C.
Når bollerne er helt afkølede, klippes de op eller skæres over.
De fyldes med kagecreme og flødeskum og pyntes med kakaoglasur.
--