4 kalkunschnitzler á ca. 150 g
25 g smør til stegning
Sauce:
3 æggeblommer
saft af 1 citron
3 dl fjerkræbouillon
1 bdt persille
Citronsaucen:
Skyl og hak persillen. Pisk æggeblommer og citronsaft sammen.
Tilsæt den varme bouillon under piskning.
Varm saucen langsomt op under svag varme og stadig piskning.
Den må ikke koge, så skiller den.
Tilsæt den hakkede persille, smag til med salt og hvid peber.
Hold saucen varm for meget svag varme og under hyppig omrøring eller over vandbad, mens kødet tilberedes.
Krydr kalkunschnitzlerne med salt og peber.
Varm smørret på en pande og steg schnitzlerne gyldne heri, ca. 2 min på hver side.
Læg de stegte schnitzler på et varmt fad, drys dem med finthakket persille og byd citronsaucen til.
Tips: Server retten med små pillekartofler eller med en blanding af løse og vilde ris. Tomatsalat eller bønner, grønne, marinerede er ligeledes velegnet tilbehør.