Server
ærter til laksen på to måder: En lækker blød ærtecreme og dampede, sprøde
sukkerærter.
Arbejdstid:
25 min. Koge/bagetid: 20 min. 4 personer.
#
1
løg
4
spsk olie
400
g ærter
3
dl vand
1
økologisk citron
4
laksefilet (500 g)
1
bundt dild
150
sukkerærter
Tilbehør:
kogte kartofler
*
Hak
løget og svits det i 2 spsk. olie.
Tilsæt
ærterne og svits dem med et øjeblik.
Tilsæt
vand, og lad ærterne koge i 10 min med låget på klem.
Blend
ærterne til en blød mos og smag til med fintrevet citronskal, salt og peber.
Skræl
resten af skallen af citronen, helt ind til frugtkødet, og skær citronen i
tynde skiver.
Læg
laksestykkerne i et ovnfast fad og krydr med salt og peber.
Læg
citronskiverne oven på laksen og drys med hakket dild.
Bag
fisken i ca. 10 min. ved 200 °C.
Damp
sukkerærterne 3 min. i letsaltet vand.
Server
laksen med kogte kartofler, ærtepuré og sprøde sukkerærter.
TIPS: Du kan bruge tykke stykker torsk, sej eller kulmule i
stedet for laks. Eller du kan rulle rødspættefileter løst sammen og bage dem på
samme måde.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin